Pályafelújítás és új öltöző

A Debreceni Vasutas öregfiúk csapata volt a vendég az Egerszalóki Sport Egyesület felújított pályájának és az új öltözőépületének átadásán. A 60 milliós beruházást a Magyar Labdarúgó Szövetség is támogatta.

Május elején még arról számoltunk be, hogy az egerszalóki pályán elbontották a régi öltözőépületet és egy újat építenek. Pályafelújítás miatt pedig a megyei I. osztályú együttes Egerben kénytelen a mérkőzéseit játszani. Öt hónappal később elkészült a 165 m2 alapterületű, két szintes, több öltözőt is magába foglaló épület. Tőgyi Gábor polgármester az átadón elmondta, komoly összefogás eredménye ez a megújult egerszalóki sportcentrum. A pálya 10 millióba, míg az öltöző 60 millió forintba került, amit az önkormányzat biztosított. Az MLSZ utólag 7 millió forinttal segítette az egyesületet.
A további tervek között egy rekortán futópálya, műfüves kispálya és két teniszpálya is szerepel.
Jenei Károly, az MLSZ megyei igazgatója kiemelte, létesítmény felújításra összesen 111 millió forintot osztottak szét az MLSZ megyei igazgatóságához tartozó kluboknál.
Domoszlón és Egerszalókon kívül Abasár, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Lőrinci és a Heves megyei I. osztályban szereplő Borsodnádasd kapott támogatást. A pálya- és öltöző átadási ünnepség kiemelt eseménye volt a régi és a jelenlegi egerszalóki csapatok összecsapása, majd a DVSC öregfiúk, Dombi Tiborral, Sándor Tamással, Kerekessel, Vadicskával játszottak bemutatkozó mérkőzést a megyei I. osztályú csapattal. A DVSC 3-1-re nyerte a mérkőzést.