LMP a vidékért

Meg kell szüntetni az ország vízfejűségét a Lehet Más a Politika szerint, mert a vidéken élőknek is legalább annyi lehetőség jár mint a budapestieknek. Sallai Róbert Benedek, az LMP országgyűlési képviselője szerint a megélhetésre kellene fektetni a hangsúlyt.

Több esélyt kellene biztosítani a vidéknek, égető probléma, hogy egyre nagyobbra nyílik az olló a magyar társadalom egyes rétegei között – mondta Sallai Róbert Benedek. A Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője szerint nemcsak a kis települések, hanem a megyei jogú városok, így Eger is szenvednek az elvándorlástól, az ország túlságosan fővárosközpontúvá vált, meg kellene szüntetni a vízfejűséget – tette hozzá. A politikus szerint a látványberuházások helyett a megélhetés biztosítására kellene helyezni a hangsúlyt.
Komlósi Csaba, a párt egri képviselő-jelöltje a jelenlegi várospropagandával kapcsolatban fogalmazott meg kérdéseket. Szerinte kérdéses, hogy valóban fejlődési pályára került-e a város, az itt élők száma ugyanis egyre csak csökken. Mint mondta, Egerben is munkahelyeket kellene teremteni, ehhez hozzájárulna az is, ha helyi vállalkozókkal végeztetnék az egri beruházásokat. Komlósi Csaba hozzátette: úgy tűnik, mintha a jelenlegi városvezetés nem ismerné fel a valódi problémákat, hiszen nem térkövek lerakásával, hanem a családok megélhetésének biztosításával nyerne többet a város.

Az önkormányzat reagálása szerint Komlósi Csaba nyitott kapukat dönget.
Egerben éppen megfordult a folyamat: többen költöznek a városba, mint ahányan elköltöznek. A Közgyűlésben ma elfogadott és az LMP képviselője által is dicsért 2014-20-as stratégiai fejlesztésekről szóló anyag fókuszában éppen a gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés, a városunk megtartó erejének növelése áll. Több nagyvállalat tervez komoly beruházásokat Egerben. Gyakorlatilag minden önkormányzati beruházásnál egriek a tervezők és a kivitelezők is – áll az önkormányzat közleményében.