Településőrséget szeretne a Jobbik

A polgárőrség helyett településőrséget szervezne a Jobbik. Mirkóczki Ádám, országgyűlési képviselő szerint gyalogos, kutyákkal kísért csapatokra van szükség a forgalmas területeken, főként az esti órákban. Közbiztonsági javaslatuk szerint a szociális támogatásokat meg kellene vonni a bűncselekményt elkövetőktől.

Tarthatatlan az egri közbiztonság helyzete – fogalmazott Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón. A politikus egy közelmúltban megjelent listára hivatkozott, mely a bűnügyi statisztikák és a lakosság aránya alapján rangsorolt 44 várost. Az adatok szerint Eger a harmadik az egy főre jutó bűncselekmények számát tekintve. A Jobbik javaslata szerint létre kell hozni Egerben a településőrséget, ami gyalogos, kutyás járőrszolgálatot jelent, főként a forgalmas területeken. Mirkóczki az önkormányzat által adható szociális juttatásokat megvonná a bűncselekményt elkövetőktől, fiatalkorúak esetében a szülőktől.
A Jobbik üdvözli a térfigyelőkamerák működését a városban, de szerintük oktatási, nevelési és szociális intézmények környékére kellene azokat telepíteni.