VII. Sherpa Rally

Magyarország egyetlen teherhordó versenye, az egri Sherpa Rally idén Budapesten, a Libegő alatt, egyfajta kedvcsinálóként bemutatkozott a fővárosi közönségnek is. Már az edzésnapon, három héttel a verseny előtt több érdeklődő is jelezte, hogy a 2014-es Sherpa Rallyt semmiképp sem hagyja ki. A sok új arc mellett ettől függetlenül most is a rutinos indulók vitték a prímet. A férfiaknál zsinórban harmadszor Kiss Norbert, míg a nőknél ismét – negyedszer is – Czibók Ágnes győzött.

Idén már volt egy magyarországi sherpa verseny, pontosabban sherpa sprint verseny, amit Budán, a Libegő alatt kellett teljesíteni az indulóknak. Ez az 1 km-es táv sokak érdeklődését felkeltette. Közülük többen eljöttek a hagyományos egri, Eged hegyi megmérettetésre is.
A 4 km-es távot a nőknél idén is a fővárosi Czibók Ágnes nyerte, aki lényegében 32 perc 19 másodperc alatt felfutott a hegyre a 20 kg-os súllyal, ami most ásványvíz helyett egy zsák gipsz volt. A négyszeres győztes a célban már azt mondta, legközelebb fél óra alá fog menni, de ehhez több vetélytárs kell.
A férfi 60 kg-os mezőnyben 48 perc 2 másodperccel ismét, zsinórban harmadszor Kiss Norbert lett az első, aki egyébként ötödször teljesítette a versenyt.
A 7. Gyetvai Péter 59 perc alatt ért célba, de ő egyszer sem állt meg pihenni.
Új kategóriaként a férfiak is indulhattak 20 kg-mal. Itt Farkas Bálint nyert 44 perces idővel.
A dobogósok és a résztvevők értékes ajándékokat vehettek át, beleértve a sherpa manókat is és Bonny kutyust is, aki egy tejes doboznyi súllyal teljesítette a távot.