Együttműködés Budapesttel

Együttműködési megállapodást kötött Budapest és Eger. Az erről szóló dokumentumot Tarlós István főpolgármester és Habis László polgármester írta alá a fővárosban. A két város kulturális és idegenforgalmi területeken segíti egymást. Összehangolják például a budapesti és az egri tavaszi fesztivál programjait, de múzeumi és színházi együttműködés is része az megállapodásnak.

Budapest komolyan gondolja, nyitott az Egerrel való együttműködésre – jelentette ki Tarlós István főpolgármester az Egerrel kötött együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán. Budapest és Eger kulturális és turisztikai területeken segíti majd egymást. Tarlós István beszédében kitért arra is, hogy a közelmúltban a Hevesi megyeszékhelyen járt és gratulál a város fejlődéséhez.

A két város népszerűsíti majd egymást a rendezvényeiken és művészeiknek kölcsönösen fellépéseket biztosítanak.

Az együttműködés kezdeményezője dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő is részt vett az aláírási ceremónián.

A Budapesti Történeti Múzeum és a Dobó István Vármúzeum kiállítási anyagokat kölcsönöz majd egymásnak az együttműködés részeként. A főváros vállalta azt is, hogy borgasztronómiai programjain bemutatkozási lehetőséget biztosít az egri borászoknak.