Kemencés napok

Marhapofa erdei gombával, lucskos baboskáposzta csülkös cipóval, és libamájjal töltött libanyak is készült többek között hétvégén, a kemencében készített ételek napján, Noszvajon. A zenés bortúrával is egybekötött gasztronómiai programon hét csapat versenyzett.

A borongós idő ellenére sokan voltak kíváncsiak a hétvégén arra, milyen finom ételek készültek a noszvaji kemencés napok portáin. A kétnapos gasztronómiai programot már több mint tizenöt éve rendezik meg Noszvajon azzal a szándékkal, hogy ápolják a helyi hagyományokat. A főzőversenyre hét csapat jelentkezett, akik a település különböző helysíznein főzték az ételeket. Ebben az évben helyiek főztek, de egy csapat érkezett vidékről is, még hozzá Túristvándiból. Ők saját készítésű mobilkemencét hoztak, abban készítették az ételeket. A versenyen megoztott első helyezést kapott a Rákóczi Vendégház és a Thummerer Pincészet csapata, az előbbiek kacsacombbal, az utóbbiak cserépedényben készült erdei marhapofávalés pirított polentával versenyeztek. Bucsek András mesterszakács úgy fogalmazott: a legfontosabb a kemence megfelelő felfűtése.
A kastély udvarán és az előtte lévő utcában kézműves- és kirakodó vásárt is tartottak, ed emellett gyerekprogramok és koncert is várta a látogatókat.