Tavaszra lesz kész az új tornaterem

Tavaszig ideiglenes helyszíneken tornáznak a lenkeys diákok, addigra készül el ugyanis a teljesen megújuló tornatermük. A 185 millió forintos beruházás legzajosabb munkálatait már elvégezte a kivitelező, a lezárt munkaterületet most újságíróknak mutatták meg.

Már látszanak az új tetőszerkezet elemei a Lenkey János Általános Iskola tornatermén. A beruházás kivitelezése félidőben jár, újságíróknak mutatták meg a munkaterületet. A tornaterem 200 négyzetméteres, megújulnak a falak és a padló, az emeleten pedig tornaszobákat alakítanak ki, ahol például gyógytestnevelés órákat is lehet tartani. Az udvart is rendbe teszik, a cél, hogy a gyerekek mindennapos testnevelés óráit az időjárástól függően, korszerű körülmények között tudják megtartani. A 185 millió forintos beruházás része egy napkollektoros vízmelegítő berendezés is, amivel a fűtésköltségeken spórolhat az iskola.

A lenkeys gyerekek egyelőre más iskolák tornatermében, vagy az Érsekkertben tornáznak és hetente többször úszással váltják ki a tesiórát. Várhatóan tavasszal vehetik birtokba a legújabb eszközökkel felszerelt tornateret és öltözőket.