Főiskolás tanévnyitó

Az ország legnépszerűbb vidéki főiskolája az EKF, jó döntést hoztak a jelentkezők – így köszöntötte az Eszterházy Károly Főiskola elsőéveseit Liptai Kálmán rektor. Eszterházy Károly több mint két évszázados álmát folytathatják most a hallgatók, a cél az, hogy mindenki a saját útját találja meg – tette hozzá. Idén 2500 elsőéves hallgató vált tiszteletbeli egri polgárrá.

Az időjárás közbeszólt, idén az udvar helyett a Líceum dísztermében nyitották meg az Eszterházy Károly Főiskola 241. tanévét. Az elsőéves hallgatókat Liptai Kálmán rektor köszöntötte, arra kérte őket, hogy méltóképpen folytassák a névadó két és fél évszázados álmát. Hangsúlyozta: számtalan lehetőséget kínál a főiskola leendő hallgatóinak: többek között az Eszterházy-bérlet, az új, unieger.hu weboldal és a Kepes Intézettel való együttműködés is bővíti a palettát. Liptai Kálmán kiemelte: fontos, hogy minden fiatal a saját útját megtalálja.
A város kulcsát jelképesen Habis Lászlótól vehették át a gólyák. A polgármester tiszteletbeli egri polgárrá fogadta őket és elmondta: a város új jelmondata is cselekvő városszeretetre buzdít: Eger minden főiskolás története is egyben.
Szabó Attila és kislánya, Anna is köszöntötte az elsőéveseket. Mint elhangzott: 2500-an kezdik gólyaként ezt a félévet a főiskolán. Az EKF a 13. helyet szerezte meg a jelentkező hallgatók száma alapján. A legnépszerűbb vidéki főiskolán a természettudományos képzések voltak a legnépszerűbbek idén, de a hagyományos tanárképzést is sokan kezdik el.