Utcanap a Lajosvárosban

Második éve rendezik meg az István király utcanapot. Az utca negyven éves alapítását ünnepelték tavaly a lakók, a jó hangulatra való tekintettel hagyomány lett a rendezvényből.

Trombitaszóval kezdődött idén az I. István király utcai nap. Tavaly az utca negyven éves alapítását ünnepelték a lakók. Mint mondják: kivételesen összetartó közösséget alkotnak, ezt pecsételi meg minden augusztusban a közös ünnep.
Minden utcabeli részt vett a mulatságon, azok is, akik korábban szintén itt éltek, de azóta már elszármaztak. A legrégebben itt lakók négy évtizede építkeztek ide.
Az üstökben reggel óta főttek a finom falatok, a hivatalos megnyitó után pedig műsort adtak az utcabeliek.
A szervezők fontosnak tartották kiemelni, hogy mára hat Szabó család is él az István király utcában. Tavaly az utca postása, idén pedig a háziorvosi rendelő asszisztense volt a díszvendég, aki – mint elhangzott – évtizedek óta vigyáz az itt élők egészségére.
Bemutatkozott a körzet új háziorvosa és köszönetet mondtak az utcanap fő támogatójának, „boltos Ferinek” is. Elhangzott: az eddigi jó hangulatú rendezvényeken felbuzdulva minden évben megrendezik majd az utcanapot.