Átadták a tekepályát

A Hadnagy úti, 1973-ban átadott tekepályát négy éve zárták be, azóta albérletben, Bélapátfalván játszotta mérkőzéseit a két egri tekecsapat. Ennek az ingázásnak most már vége, hiszen a Cifrakapu úton átadott új tekecsarnok minden technikai igénynek megfelel: az NB I-es Vilati és az NB II-es Széchenyi is itt fogadhatja ezentúl ellenfeleit.

Legutóbb július végén mutattuk meg, hogy hogy nézett ki a Cifrakapu utcai új tekepálya. Akkor még a kivitelezés elején tartottak. Most, vagyis egy hónappal később pedig már el is készült a modern, négyfolyosós panelpálya. A megnyitón Mayer Árpád, a megyei szövetség főtitkára elmondta, olyan ez számukra, mint amikor egy gyerek megkapja a várva várt játékát. A Hadnagy úti tekepályát négy éve zárták be, azóta Bélapátfalván játszották mérkőzéseiket az egri csapatok. Most ismét otthont kapott ez a sportág Egerben.
A pálya, a gépek és berendezések helyben, Egerben készültek, az NB I-es Vilati Eger SE névadó szponzorának köszönhetően. Barna Attila ügyvezető azt a társadalmi összefogást emelte ki, melynek köszönhetően ilyen rövid idő alatt elkészült a tekések új otthona. Miután a tulajdonos, Szarvák Zsolt és Habis László polgármester átvágta a szalagot két világbajnok, a Szegeden játszó Kakuk Levente és Zapletán Zsombor, valamint a 77 éves világbajnoki bronzérmes, az Egerrel korábban NB I-es Tősi Pál gurításaival avatták fel hivatalosan is az új pályát.
Az átadó ünnepség végén bárki kipróbálhatta az új pályát. Ezzel a lehetőséggel sokan éltek is. A hétvégén viszont már bajnoki mérkőzéseket játszottak Az első fordulóban 6-2-re nyert az NB I-es Vilati Eger az Ózd ellen, az NB II-es Széchenyi pedig 7-1-re kapott ki a Sajóbábonytól. A Szuperligás Kazincbarcika is Egerben játssza hazai mérkőzéseit. Ők 6-2-re kaptak ki a Zalaegerszegtől.