Évadnyitó a bábszínházban

Nem igazán érzi a város, hogy a bábszínház fontos, komplex kifejezési forma – fogalmazott Éry-Kovács András, a Harlekin Bábszínház igazgatója az évadnyitó társulati ülésen. Az igazgató az elmúlt évet ezzel együtt is sikeresnek értékelte.

203 előadást tartott a Harlekin az elmúlt évadban, ebből 64-et környékbeli településeken. 18108 néző látogatta meg a színházat, amely jóval felülmúlja az előző évad nézőszámát. Ezzel együtt Éry-Kovács András igazgató a társulat türelmét kérte az első hónapokra, mert az intézmény gazdasági működése nem stabil, gond van a bérletek eladásával. A direktor azt mondta, más egri gyermekszínház nagyobb közönséget képes vonzani, ez is nehezíti a Harlekin működését. Ráadásul, ahogy fogalmazott, a város támogatását sem élvezik igazán. Hozzátette, nincsenek könnyű helyzetben, ki kell találni valamit, illetve egyeztetni szükséges a fenntartóval.
Az idei évadban a Hüvelyk Matyit, a Dzsungel könyvét, a Kék madarat, a Don Quijotét, a Hamletet, és ha lehetőség van rá, a Koldusoperát is bemutatják.