Jobbik: nem ilyen országzászlót akartunk

A zászlótartó rúdról a díszvégek lehullottak, a lépcső éle lepattogzott, a lerakott köveken látszik a fűrész nyoma – többek között ezekről a kivitelezési problémákról beszéltek a nemrég felavatott országzászló előtt a jobbik képviselői. Hozzátették: az emlékmű eszmeiségét sem tartották tiszteletben, a zászlót szerintük ugyanis félárbocra kellene ereszteni.

Augusztus 20-án avatták fel az országzászlót a Pyrker téren, a Jobbik egri képviselői máris problémákról beszélnek.
Tóth István képviselő mutatja a felfedezett hibákat, mint mondja: problémák vannak a kivitelezési munkálatok minőségével.
Bognár Ignác önkormányzati képviselő hozzátette: ezenkívül probléma az is, hogy a nem az eredeti helyszínen állították fel az Országzászlót, az emlékművön visszaköszönnek a román zászló színei, és nem hagyták félárbocra eresztve a zászlót.
A képviselők kiemelték: ők nem erre a helyszínre, és nem ilyen kivitelezésben állították volna fel az országzászlót. Bíznak abban, hogy – mivel a végső befejezés még hátravan – amennyire lehet, a hibákat javítják.

Az elhangzottakra Sós István alpolgármester úr az alábbi, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében reagált:

Az egri Országzászló felállítása 2014-ben természetesen nem szolgálhatja ugyanazt a célt, mint 1936-ban, így a félárbocra eresztés tárgyában nem érdemes vitát nyitnunk.

Az Országzászlónál az augusztus 20-i ünnepség után folytatódik az összefogásra épülő munka: az emlékműnél a következő hetek feladata, hogy elvégezzük a végső simításokat, befejezzük a burkolást és parkosítást. Erről Tóth István és Bognár Ignác képviselőtársam pontosan tud, lévén, hogy ők maguk is tagjai az Országzászló állításán dolgozó bizottságnak. Ebben a grémiumban készítettünk elő minden döntést, így a Jobbik képviselői minden részeltet ismernek.

Ezt az alkalmat is meg szeretném ragadni arra, hogy köszönetet mondjak azoknak az egrieknek, akik áldozatos munkával segítették és segítik ezt az ügyet.