Egri fejlesztések

Fejlődik a város és a felújításoknak továbbra is folytatódniuk kell – mondta Dr. Nyitrai Zsolt az Egri Várban. Az országgyűlési képviselő szerint nemcsak a belváros és a kórház fejlesztése beszédes, hanem a várban folyó munkálatok is bizonyítják: a város jó irányba halad.

Eger egyértelmű fejlődési pályára lépett az elmúlt négy évben – így fogalmazott dr. Nyitrai Zsolt, aki szerint ez annak köszönhető, hogy a kormánnyal eredményes kapcsolatot sikerült kialakítani. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: megújul az egri belváros, a kórház és sor került egy 8 milliárdos adósság-kiváltásra is, ami szintén jelentős mértékben növeli a város anyagi mozgásterét. Mint elhangzott: a fejlődés nem állhat meg Egerben, most az Egri Váron a sor.
Habis László polgármester az Egri Vár szezonalitásának csökkentését hangsúlyozta. Elmondta, hogy egy új, kétszintes épületet is kialakítanak, ez fegyvertárként funkcionál majd.
A fejlesztések egyik fontos célja volt, hogy csökkenjen a szezonalitás az Egri Várban. Az új épület átadásával így nőnek azok a belső terek is, amelyek télen-nyáron látogathatók lesznek.