Készül az új tekecsarnok

Készül az új egri tekecsarnok. Az építtető augusztus 15-re ígéri az átadást. Az új, négy sávos, nemzetközi szabványoknak is megfelelő tekepálya akár válogatott mérkőzéseknek is helyet adhat.

Itt, ebben az épületkomplexumban, a bowling pálya mellett készül Eger új tekepályája. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a júniusi városi közgyűlésen a képviselők jóváhagyták azt a javaslatot, mely szerint a bowling pályát is üzemeltető cég egy új, négy sávos, nemzetközi szabványoknak is megfelelő tekepályát épít. Mindezt a társaság saját telkén, saját költségéből hozza létre, miközben a működési kiadások fedezésére egy tízesztendős, fix összegre – évi 3,4 millió forintra – szóló bérleti szerződést kötnek az Egri Városi Sportiskolával. A munka jól halad, a teremben jelenleg a borítás alatti szintezést készítik elő.
Sokan nem tudják, de 1970 óta Egerben több mint 10 ezer bábuállító berendezés, több ezer pálya készült, csak éppen városunkban nem volt megfelelő tekepálya, mivel a régit 2010-ben bezárták. A város két csapata, az NB I-es Vilati Eger és az NB II-es Széchenyi Eger az elmúlt időszakban Bélapátfalván fogadta ellenfeleit. Az új pálya augusztus 15-re készül el, két héttel később viszont már indul a bajnokság. Nem lesz sok idő gyakorolni
A Hadnagy úti, régi pályán Pál József tartotta a pályacsúcsot 602 fával.
A két csapat játékosai is segítettek a csarnok rendbetételében. A pálya mellett öltözőket és klubszobát is kialakítanak sőt, még egy kis lelátó is készül. A tervek szerint az egriek válogatott mérkőzések, illetve egyéni bajnokságok szervezésére is pályáznak a szövetségnél.