Vacsora fehérben

Először rendezték meg Egerben a Vacsora fehérben programot. A rendezvény 1988-ban Franciaországból indult útjára, melyhez több hazai város után most Eger is csatlakozott. Mindenki fehér ruhában és a saját maga által készített étellel érkezett a különleges helyszínre, a Líceum Panoráma teraszára.

Fehér ruhában gyülekeztek szombat este a Vacsora fehérben elnevezéssel megrendezett flashmobjellegű gasztrorandevú résztvevői. A program Franciaországból indult útjára, több magyarországi város után most Egerben is megrendezték. A baráti társaságokból összeállt csapat az utolsó pillanatban tudta meg, hol lesz a vacsora. A helyszín különleges volt: a Líceum Panoráma teraszán vacsorázhattak a résztvevők.
A kilenc emelet megmászása után pontosan hét órakor eredt el az eső, de a résztvevőket ez sem tántorította el. A vacsora az épület zártabb részében kezdődött meg, majd később folytatódott az eredeti helyszínen. A közös, svédasztalos vacsorához mindenki a saját maga készített ételeit hozta, és természetesen evőeszközökkel, tányérokkal, poharakkal is készültek. A találkozó kiváló alkalom volt baráti beszélgetésekre, ismerkedésekre. Lázár Ritát, a program egyik szervezőjét a korábban látott rendezvények hangulata fogta meg.
A programot élő zene kísérte, mely különleges hangulatot adott a gyertyafényes szabadtéri vacsorának.
Az idei vacsorát az interneten szervezték. A tervek szerint minden év nyarán lesz Vacsora fehérben, mindig más, de különleges helyszínen.