Stratégiai megállapodás

Stratégiai megállapodást kötött a magyar kormány és az egri székhelyű ZF Hungária Kft. A német vezetésű, sebességváltókat gyártó vállalat húsz éve szerves része a magyar gazdaságnak, ezért örömteli volna a további együttműködés – mondta Szijjártó Péter az Országházban.

Csúcsra járatva dolgoznak a ZF Hungáriánál. A vállalat több mint nyolcszáz embert foglalkoztat közvetlenül és Eger legnagyobb adófizetőjeként kiemelt szerepet tölt be nemcsak a régió, hanem az ország gazdasági piacán – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes. Hozzátette: e mellett beszállítóként számos hazai kis-és középvállalkozást hoz helyzetbe, ez is indokolta az együttműködés bebetonozását.
A stabil működés titka a rendszeres fejlesztés és a jól képzett munkaerő is – fogalmazott Őszi Csilla ügyvezető-igazgató.
Elsősorban külföldi piacra termelnek az egri központban is, de továbbra is helyben tervez üzembővítést a vállalat – emelte ki Markus Schleirer ügyvezető-igazgató. Úgy fogalmazott: az együttműködés kapcsán örülne, ha további fejlesztésekben is partner tudna lenni a magyar kormány.