Fotóművészeti alkotótábor Egerben

Szakmai előadásokkal és képelemző foglalkozásokkal várták a fotósokat a XXI. Egri Fotóművészeti Alkotótáborban. A rendezvényen fotókiállításokkal is bemutatkozhattak a művészek, a kiemelt vendég Eifert János fotóművész volt.

Az alkotótábort XXI. alkalommal hirdették meg kreatív, szabad alkotói témában. A résztvevők nem szigorúan kötött tematika szerint dolgoztak, a fő hangsúly az egyéni elgondolásokon, kísérletek megvalósításán volt.
Demeter Pál fotóművész, az alkotótábor szervezője megnyitójában hangsúlyozta: rendezvényüknek évről-évre egyre több résztvevője van. Kiemelte: minden fotós számára lehetőséget biztosítanak kreativitásuk kibontakoztatására, legyen az amatőr műkedvelő, vagy fotóművész.
A megnyitón átadták Szerencsi Gábornak, a Heves Megyei Fotóklub egyik tagjának a Nemzetközi Fotóművész Szövetség díját.
Szakmai előadásokkal és képelemző foglalkozásokkal várták a fotósokat, de kiállításokkal is bemutatkozhattak a fotóklubok tagjai, művészei.
A kiemelt vendég Eifert János fotóművész volt, aki több előadást is tartott a kortárs fotóművészetről. A művésznek több éves kapcsolata van az alkotótáborral.
A táborban kötetlen programok is voltak, a vendégek gyárat látogattak és a Bükkben túráztak.