Forró napok – vasárnap lesz a legmelegebb

Az országos tisztifőorvos az egész országra másodfokú hőségriasztást adott ki, de Heves megyében meteorológiai szempontból egyelőre nincs kánikula. Vasárnapra érhet ide a forró légtömeg, érdemes megfogadni a szakemberek figyelmeztető ajánlásait.

A Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint vasárnap már az északi régiót is eléri az a meleg léghullám, ami miatt az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztást rendelt el az egész országban. Pénteken és szombaton nálunk nem éri el a meteorológiai riasztás küszöbértékét a hőmérséklet, de vasárnapra itt is kánikulára van kilátás.

Júliusban fogy a legtöbb víz. A víziközmű szolgáltatók adatai szerint ebben a nyári hónapban akár 30-50 %-kal is több vizet fogyasztunk, mint általában. Személyenként akár 150 literre is nőhet ilyenkor a vízfogyasztás átlagos mértéke.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala arra figyelmezteti a lakosságot, hogy a következő napokban lehetőleg kerüljék a tűző napot.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján elérhetők az egri légkondicionált áruházak, intézmények listája.