Újra iható a víz Recsken

Öt óra után tette közzé a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, hogy ismét iható a víz Recsken forralás nélkül is.

A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve közleménye:

Megszűnt a korlátozás – újra iható a víz Recsken is
2014. július 17. 17:17
A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve 2014. július 16-án határozatban rendelte el, hogy Recsken a hálózati vizet ivás, étel- és italkészítés, illetve fogmosás előtt fel kell forralni, mert a július 14-én elvégzett hatósági vízmintavétel kedvezőtlen mikrobiológiai változásokat jelzett.
A népegészségügyi szakigazgatási szerv kötelezte az ÉRV Zrt.-t mint a település közüzemi vízhálózatának üzemeltetőjét, hogy a lakosságot megfelelően tájékoztassa, valamint a közüzemi ivóvíz megfelelő mikrobiológiai minőségéről gondoskodjék, és ezt akkreditált laboratóriumi eredményekkel igazolja.

Az üzemeltető a határozatban foglaltakat elvégezte, a vízbiztonság fenntartásához szükséges intézkedéseket megtette, az ivóvíz minőségét akkreditált laboratóriumi eredményekkel igazolta. A mai napon a megyei tisztifőorvos a fenti korlátozó határozatot visszavonta és hozzájárult az említett településen a hálózati víz ivóvízként történő felhasználásához. Az ivóvíz mától forralás nélkül is biztonsággal fogyasztható, egyik településen sem tartalmaz Escherichia coli-t, illetve coliform baktériumokat.