Lassíts, ne te légy a következő!

Figyelmeztető táblákkal, speciális aszfaltréteggel és fokozott rendőri jelenléttel igyekeznek csökkenteni a balesetek számát a hatóságok Kerecsend és Eger között. A 25-ös főút ezen szakaszán idén közel 50 közlekedési baleset történt, négyen vesztették életüket. A balesetek oka legtöbbször a gyorshajtás, erre figyelmeztetik az autósokat az új táblák is.

Már négyen haltak meg idén a 25-ös főúton Kerecsend és Eger között közlekedési balesetben. A szomorú statisztikák miatt tavasszal egyeztetett a rendőrség, a közút és a közlekedési felügyelőség a lehetséges balesetmegelőző intézkedésekről. Egy hete kerültek ki ezek a táblák, amik az autósokat lassításra és az itteni sok balesetre figyelmezteti, továbbá harminc darab fényvisszaverős irányjelző táblát is kihelyeztek a kanyarívekben. A legkritikusabb szakaszon, a nyolcadik kilométer környékén új aszfaltréteget alkalmaztak egy különleges rovátkázási technikával, amitől a csapadék gyorsabban lefolyik az úttestről és nem alakul ki vízréteg a kanyarban.

A közlekedésbiztonsági fejlesztés összesen 11 millió forintba került, a balesetre figyelmeztető két nagyobb táblát pedig egy vállalkozás ingyen készítette el. A beavatkozások biztonságosabbá teszik ezt az útszakaszt, de a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a legtöbb balesetet itt a relatív gyorshajtás okozza, azaz a sofőrök nem a körülményeknek megfelelően választják meg sebességüket.

A rendőrség rendszeresen ellenőrzi az autósokat Kerecsend és Eger között. Az elmúlt hetek tapasztalata azt mutatja, továbbra is sokan gyorsabban haladnak a biztonságos sebességnél. A könnyelműség főként azokra jellemző, akik gyakran közlekednek a 25-ös ezen szakaszán.

Idén közel 50 baleset történt Kerecsend és Eger között.