Aláírták a szerződéseket, kezdődhetnek a programok

Hét civil szervezet nyolc pályázata nyert, ők valósíthatnak meg úgynevezett miniprojekteket a Szalában. Összesen több mint 18 millió forint támogatást kapnak, a legváltozatosabb programokat kínálják majd a Szalában: szakköröket, sportolási lehetőséget, szórakozást, táborozást. A városrészben már elkészült a közösségi ház, hamarosan átadják.

Az európai unió és a magyar állam közel 346 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott a Szala városrész megújításához. A szociális rehabilitációhoz kapcsolódva miniprojektek megvalósítására hirdetett pályázatot az Egri Városfejlesztési Kft.. Kilenc pályamunkát nyújtottak be, nyolcat támogatásra érdemesnek találtak. Habis László polgármester azt mondta: fontos, hogy az építési beruházások mellett a helyi társadalom is fejlődjék.
A polgármester szerint a tehetséggondozás, a felzárkóztatás, a családi, sport- és kulturális programok, a drogprevenció – mind azt segíti, hogy erősödjön a helyiek összetartozás-érzése, a városrész pedig a későbbiekben gazdaságilag is képes legyen megerősödni. Ezt szolgálja majd a közösségi ház, az infrastruktúra, mind pedig a civil szervezetek programjai. A pályázaton támogatást nyert a Pinceszínház Eger Művészeti Közhasznú Egyesület, az Együtt Egymásért Alapítvány, az Egri Családsegítő Alapítvány, a Cukorbetegek Egri Egyesülete, az Egri Norma Közhasznú Alapítvány, az Egri Zenészek Egyesülete, az Alakítás 2000 Összművészeti és Ifjúsági Alapítvány.