Idén is utazunk

Idén is nagy a kereslet a legkedvezőbb nyaralások iránt, az utazási irodák last minute ajánlatai a legkelendőbbek. Az elképzeléseknek csak a pénztárca szab határt, sokan SZÉP-kártyával fizetnek a szállásért.

Telt házzal működnek az utazási irodák nyáron. A főszezonban mindenki a legkedvezőbb ajánlatokat keresi, ilyenkor a jutányos áron foglalható last minute utak a legnépszerűbbek. Idén tapasztalható, hogy a magyarok által eddig közkedvelt Horvátország iránt megcsappant a kereslet, a szakemberek szerint ezt a felboruló ár-érték arány indokolja. Sokan pihennek ugyanakkor Görögországban vagy éppen Olaszországban. A klasszikus, egyhetes utakon túl most újfajta ajánlatokra is igény van.
A kínálat nagyon széles, de mindenki a pénztárcájához igazítja a nyaralást.
A belföldi úticélok közül továbbra is kiemelhető a Balaton, Egerből legtöbben a Dunántúlra utaznak. A hazai nyaralások vonzereje a SZÉP-kártya által nyújtott könnyebbség. Sokszor külföldön olcsóbban lehet szállást foglalni, a magyarok nagy része az apartmanos ellátást részesíti előnyben.
Nyáron Eger is megtelik turistákkal, a belváros átalakítása ellenére is gyönyörűnek tartják a megyeszékhelyet. Sok orosz és lengyel érkezik hozzánk pihenni, lendítve a város turizmusból származó bevételén.