Hatvan év, hatvan kör

Hatvan év, hatvan kör. Utóbbi 24 kilométert jelent a stadion futópályáján. Dr. Zám István ilyen különleges módon, futva ünnepelte születésnapját.

A helyszín a Szentmarjay Tibor Városi Stadion. Időpont: június 30., délután. Folyamatosan jönnek a futók. Fél hét előtt megérkezik dr. Zám István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egri tankerületének jogtanácsosa is. Többen kifejezetten rá vártak, hiszen ez a futás most több szempontból különleges lesz.
Hatvan év, hatvan kör, vagyis a születésnapot 24 kilométer megtételével ünnepelte a korábbi labdarúgó, aki 23 éve, 1991-ben kezdett el komolyan foglalkozni a futással. Korábban lefutotta a maratont, félmaratonokat is teljesített. Sohasem a dicsőségért, az éremért küzdött, hanem a saját öröméért, az önbecsülésért, a kihívásért, amivel nem csak magának, hanem saját korosztályának és persze, a fiatalabbaknak is példát mutat. Ideális futóidőben, negyed tíz után néhány perccel teljesítette is a 60 kört. Egyébként nem csak Zám István, hanem a Városi Stadion is most augusztusban ünnepli 60 éves születésnapját.