„Diák vagyok, nem rabszolga!”

A nyári munkán lévő diákok jogaiért kampányol a Jobbik Ifjúsági Tagozata. Sajtótájékoztatón elhangzott: számos panasz érkezik hozzájuk Hevesből is. A fiatalok sokszor megalázó munkakörülmények között, alacsony munkabéréért kénytelenek dolgozni, a probléma orvoslására a Jobbik Ifjúsági Tagozata intézkedéscsomagot dolgozott ki.

Összesen 200 000 fiatalt érintenek országosan a diákmunkával kapcsolatos visszaélések, rendszeresen érkeznek panaszok a Jobbik Ifjúsági Tagozatához Egerben és Gyöngyösön is – mondta sajtótájékoztatón Bús Árpád Zsolt heves megyei alelnök. A „Diák vagyok, nem rabszolga!” című kampányuk keretében arra hívják fel a figyelmet, hogy sok munkáltató kihasználja a diákokat.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata panasz- és jogsegélyszolgálatot működtet, a tapasztalatokból intézkedési javaslatcsomagot dolgoztak ki. A program szerint már a középiskolában foglalkozni kell a diákmunkások jogaival és erősíteni kell a fiatalok szakirányú foglalkoztatását, hogy például a diplomázni készülők ne árufeltöltőként dolgozzanak, hanem értékteremtő munkakörben.