Csontokra bukkantak a várban

Csontokat, csontvázakat találtak a régészek a várban, az igazgatósági épület előtt. A csontokon sérülések láthatók, például az egyik koponya orrcsontja és állkapocscsontja is hiányzik. Nem szabályos a temetkezés, egy gödörbe temették őket, és még egy 1585-ös keltezésű érmét is találtak. A régész szerint ezek együtt valószínűsítik, hogy XVI. századi csontokra, az 1596-os ostrom résztvevőire bukkantak.

Szennyvízvezetéket fektetnek le a vár központi, igazgatósági épülete előtt, ezért megelőző feltárásokat végeztek a régészek. Két teljes és egy fél csontvázat találtak. Feltételezhető, hogy harcban, az 1596-os ostromban haltak meg. Ezt a feltételezést támasztja alá, hogy nem az akkor szabályos, kelet-nyugati tájolással temették el őket, hanem északkelet-délnyugati irányban, megtört testtartásban, összehúzott lábakkal fekszenek. Az elhunytakat temető helyett egy gödörbe helyezték, a csontvázak között nagy mennyiségű állatcsontot, XVI. századi kerámiadarabokat találtak. A régész szerint az ostromhoz köthetőek azért is, mert egymáshoz képest is szabálytalanul helyezkednek el, feltehetően sietve temették el őket. A csontokon sérülések láthatók, például az egyik koponya orrcsontja és állkapocscsontja is hiányzik.
Az egyik elhunyt lábánál egy 1585-ös évszámmal ellátott érmét is találtak. Nagy László régész szerint az érme, a szabálytalan temetkezés, és az, hogy egy kora újkori szeméttel feltöltött gödörben helyezkednek el csontok, együttesen valószínűsítik, hogy a csontvázak 16. századiak, és 1596-os ostromhoz köthetők.