IV. Triatlon Fesztivál

Közel ezer versenyző vett részt az egri IV. Triatlon Fesztiválon. A különböző bajnoki futamok mellett a jótékonysági váltó bevételét Bencsura Zoltán parasportoló javára ajánlják fel, hogy a sportoláshoz megfelelő futó-műlábat vásárolhasson.

A triatlon Diákolimpia hat korcsoportjának országos döntői mellett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságnak, Országos Nyílt Amatőr Kupának és egy jótékonysági váltónak adott helyet az egri strand és környéke, beleértve az Érsekkertet és a környező utcákat is. A különböző kategóriákban közel ezer főt kellett a szervezőknek megmozgatnia az egyes helyszíneken.
A jótékonysági célú váltó bevételét – amin többek között az ökölvívó válogatott tagjai, Szántó Öcsi bácsi jó tanácsaival felvértezve és Marosi Ádám öttusa világbajnok is indult – ezúttal Bencsura Zoltán parasportoló javára ajánlják fel, hogy a sportoláshoz megfelelő futó-műlábat vásárolhasson. Ebben a váltóban a Bencsura is elindult. 2011-ben váltott úszásról atlétikára, de az akkor vásárolt művégtag fél év alatt teljesen tönkrement.
A karbon lábfej és a tok pótlása 2 millió forintba kerül. A füzesabonyi jótékonysági futásból erre a célra 1,2 millió forint jött össze. A klub elnöke, a triatlon szövetség elnökségi tagja, dr. Bátorfi Béla maga is indult az egri jótékony célú váltón és a végén egy ígéretet is tett: kiegészítik az így befolyt összeget.
Az egyes kategóriák eredményei megtalálhatók a Magyar Triatlon Szövetség, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a szervező klub honlapján.