Gázszünet

Közel három napig tartó gázszünet lesz Egerben és a környező településeken. Szerda kora hajnaltól szünetel majd a szolgáltatás, péntek délig. Több intézményben szükségmegoldásokat kíván a gázszünet, néhány óvodában például csak hideg ebédet tudnak majd adni a gyerekeknek.

Hatalmas fazekakban fő a leves a Remenyik utcai óvoda konyháján, a hét második felében azonban csak hideg étkezést tudnak majd biztosítani a gyerekeknek, mert gázszünet lesz a városban és a környező közel 20 településen. A gázszállító cég az Egert ellátó nagynyomású vezetéket cseréli majd. Szerdán reggel 4 órakor kezdődik a gázszünet és egészen pénteken délig tart.

Az egri kórházat is érinti a szünet, de nem várható fennakadás a működésben, alternatív energiát használnak majd a konyhán. Főleg azokban az intézményekben okoz gondot a közel három napig tartó gázszünet, ahol nincs elektromos tűzhely és villanybojler. Lesznek Egerben olyan óvodák, ahol csak hideg ebédet kapnak majd a gyerekek. Ott tudják megoldani a meleg főétkezést, ahová valamelyik bölcsődéből szállítják az ebédet.

Egerben minden bölcsőde rendelkezik villanytűzhellyel, így a meleg étkezést minden kisgyereknek tudják biztosítani. Ahol mosogatni nem tudnak, eldobható tányérokat használnak majd.

Fontos tudni, hogy a szolgáltatási szünet idején is lesz bizonyos mennyiségű gáz a csövekben, de ha ezt a lakosság felhasználja, üzemi szint alá csökkenhet nyomás, ami megnehezíti a visszakapcsolást és további gázszünetet okozhat.