Közeleg a nyári szünet

Elballagtak az óvodások, az általános iskolák tábláira pedig a vakáció utolsó betűje is felkerült. A nyári szünetben több óvoda felváltva tart majd nyitva.

A Tinódi másodikosai már készülnek a vakációra, az utolsó napon már tanítás sem volt az iskolában. A gyerekek a nyarat tervezgették. Az utolsó napokban már főleg az udvaron játszottak a diákok, a pedagógusok is engedékenyebbek voltak.
A Berva völgyi ovisok verses műsorral búcsúztatták az évet. A napokban fejeződtek be az óvodai ballagások. Ezt követően a város 18 tagóvodájában csúsztatottan zárnak be az intézmények. Ez a tavalyi évben hat hétig tartott, idén azonban négy hétre csökkent. Július 20-ától augusztus utolsó heteiig több óvoda is nyitva tart majd a nyári szünetben.
Egerben közel 800 gyermek felelt meg az életkora alapján a szeptemberi iskolakezdésnek. A kisebb részük az előzetes értékelések alapján óvodában marad, több mint 550 leendő elsős pedig iskolapadba ülhet.
Ballagó Zoltán, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerületének igazgatója elmondta, a 2014/15-ös tanévre összesen 2317 tanuló iratkozott be Heves megyében az általános iskola első osztályába. 30%-uk az egri tankerületben található intézménybe. A nyolc ilyen egri iskolában 19 osztályt indítanak, akár 30 fő fölötti létszámmal. A hat vidéki intézményben kevesebb diákkal működnek majd az osztályok. Három tagiskolában pedig összevontan indulnak – ezek Novajon, Hevesaranyoson és Egerbocson találhatók.