Támogatás az Egri Vitézlő Oskolának

Az Egri Vitézlő Oskola tűzkárának enyhítésére több mint háromszázötvenezer forintot gyűjtött össze a helyi Rotary Klub. A hagyományőrzők mellett diákokat is segítettek az egri rotarysok: tizenegy tanuló kapott nyelvvizsga-támogatást.

Húsvétvasárnap ütött ki tűz az egri vár egyik épületében, ahol az Egri Vitézlő Oskola által használt ruhákat, zászlókat, fegyvereket és egyéb eszközöket tárolták. A kár több millió forint, közel két évtized alatt felhalmozott tárgyak, ruhák mentek tönkre. A 10 éve alakult helyi Rotary Club a kár enyhítésére pénzgyűjtésbe fogott, mert fontosnak tartják, hogy segítsék a város turisztikai életében kiemelkedő szerepet játszó hagyományőrző egyesületet.
Az összegyűlt 355 000 forintról szóló dokumentumot szerdán adták át Berecz Mátyásnak, a Dobó István Vármúzeum igazgatójának, aki úgy fogalmazott: hálás az Egri Rotary Klubnak, gyorssegély ez az összeg az egyesület számára.
Az egri rotarysok nemcsak a hagyományőrzőknek segítettek. A rendezvényen átadták a szerény körülmények között élő, de tehetséges diákoknak nyújtott nyelvvizsga-támogatást is. Ezt a programot nyolc éve indították el, eddig közel 100 diáknak nyújtottak anyagi segítséget. Idén először testvérpár is megkapta a fejenként 25 ezer forint összeget. A rotarysok idén 11 diák nyelvvizsgáját támogatták.