Fát ültettek a civilek

Virág- és faültetési akciót szervezett az Egri Lokálpatrióta Egylet a Környezetvédelmi Világnap alkalmából. Ezúttal a Vallon úti társasházak mögötti területet, a Nemzedékek terét választották helyszínül. A programba más civil szervezeteket, intézményeket is bevontak.

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából ültetett fát az Egri Lokálpatrióta Egylet. A civil szervezetnél már hagyomány, hogy ilyen akcióval hívják fel a figyelmet a környezet megóvásának, szépítésének fontosságára. Idén egy új közösségi helyszínen, a Nemzedékek terén ültettek fát, de más civil szervezetek és intézmények bevonásával virágosítást is hirdettek.

Az akcióban részt vett a környék társasházaiban élőkből alakult Zöldpanel Egyesület is. A szervezet tagjai rendszeresen ápolják az épületek előtti virágágyásokat és tisztán tartják a játszóteret.

Az ezer tő egynyári virágból a környéken működő óvoda és a játszótér szépítésére is jutott. A programban részt vettek a Segít a Város Alapítvány és a Városgondozás Kft. képviselői is.