Előkészületek az új évadra

Már próbál a Gárdonyi Géza Színház társulata az új évadra. A 2014-2015-ös repertoárban szerepel tragédia, tragikomédia, musical és táncmese is. A színház gazdaságos működésének köszönhetően új fény és hangtechnikával várja a közönséget. Önkormányzati forrásból felújítják a Színész Házat is.

A társulat már a nyári szünet előtt el kezdte próbálni a következő évad két új színdarabját is. Az egyik bemutató Dürrenmatt tragikomédiája “Az Öreghölgy látogatása” lesz Csiszár Imre rendezésében, a másik premier pedig a zenés színdarabok rajongóinak kedvez: Halasi Imre állítja színpadra “A Bál a Savoyban” revüoperettet. De lesz még “Rómeó és Júlia” Blaskó Balázs rendezésében, “A Kölyök” című musical, és olyan stúdiószínpadi ősbemutató, amelynek egyik szerepére Blaskó Péter Kossuth és Jászai díjas színészt kérték fel. Topolánszky Tamás társulata egy alternatív táncprodukciót, és két táncmesét, táncjátékot is színpadra állít.
Blaskó Balázs összegezte az előző évadok mérlegét is, nemcsak művészileg, hanem gazdaságilag is sikeresnek, kiemelkenőek tartja utóbbi egy éveket.
A színház fenntartójának, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében Habis László polgármester a támogatásáról biztosította az intézményét. Kiemelte: az egri színház műfaji sokszínűségével vonzza a közönséget, az intézmény működése pedig gazdaságos.
A színház megtakarításainak köszönhetően önerőből felújított fény- és hangtechnikával várja a közönséget az új évadban.