Szentmise a daganatos betegekért

Istennel a szenvedésben-szenvedés az Istennel – ezzel a címmel lelkigyakorlatot hirdettek meg három napon át az egri Servita Fájdalmas Anya templomban daganatos betegek, a betegségből gyógyulók és hozzátartozóik számára. A lelkigyakorlatos szentmiséket dr. Lengyel Gyula plébános tartotta.

Ha betegek leszünk, szorongás és félelem tölt el minket-pedig a betegséggel egy esélyt kapunk a gondviselőtől arra, hogy megváltozzunk, és onnantól kezdve jobban figyeljünk, jobban vigyázzunk magunkra-mondta dr. Lengyel Gyula plébános azon a lelkigyakorlatos szentmisén, melyet a daganatos betegeknek és hozzátartozóinak tartott. Az Istennel a szenvedésben-szenvedés az Istennel címmel meghirdetett háromnapos lelkigyakorlaton a 13.-14. században élt St. Peregrinhez, a rákos betegek védőszentjéhez is fordultak, aki csontrákból gyógyult fel a hitnek köszönhetően.
Dr. Lengyel Gyula plébános maga is átesett két daganatos betegségben az elmúlt években. Mint mondta: a hit mellett az a legfontosabb, hogy meg kell szabadulnunk az önsajnálattól, és úgy kell bánnunk a testünkkel, mint egy gyermekkel: törődni kell vele.