5 percünk a Tiéd! – Partnertalálkozó

Civil szervezetek mutatkozhattak be a gazdasági élet szereplőinek az Egri Norma Alapítvány partnertalálkozóján az egri bevásárlóközpontban, kedden. Az „5 percünk a Tiéd! – Mutasd meg magad!” című rendezvény célja a civil érdekérvényesítés és a cégek támogatási hajlandóságának erősítése volt.

Személyes élményekkel átszőtt beszéddel, fotókkal, vagy épp táncos produkcióval igyekeztek minél meggyőzőbben bemutatni szervezetük munkáját azok a civilek, akik az Egri Norma Alapítvány keddi partnertalálkozóján vettek részt. Összesen húsz érdekvédelmi szervezet, kulturális egyesület, népművészeti csoport képviselője kapott 5-5 percet, hogy bebizonyítsa, szervezete érdemes a zsűriben helyet foglaló cégvezetők támogatására.
Az „5 percünk a Tiéd! – Mutasd meg magad!” című rendezvényt -a tavalyi siker alapján- másodjára szervezték meg. Az cégek képviselői között olyanok is ültek, akik már az első ilyen partnertalálkozón is részt vettek és fontosnak tartják, hogy megismerjék a támogatásukat kérő alapítványok, egyesületek munkáját.

A civil szervezeteknek nyújtott támogatások összegét a gazdasági társaságok ráfordításként leírhatják és csökkenthetik az adóalapjukat. Ha a támogatott szervezet közhasznú besorolású, további kedvezményeket érvényesíthet az adakozó cég.