Kétezer egri érettségiző

Eger 16 oktatási intézményében a magyar nyelv és irodalom feladataival birkózott ma a több, mint kétezer érettségiző diák. Kedden a matematika, szerdán pedig a történelem lesz soron mind emelt, mind középszinten. A szóbeli vizsgák júniusban lesznek.

A végzős diákok búcsúztak középiskolájuktól a múlt heti ballagási ünnepségeken. A hagyományos dallamok, virágcsokrok és családi ünneplések után ma már érettségizőkként ültek az iskolapadokban. Eger 16 intézményében közel 2300 diák kezdte meg az érettségi vizsgaidőszakot a magyar nyelv és irodalom írásbeli feladatokkal. Emelt szinten több, mint 700 fiatal adott számot tudásából.
Az első óra szövegértési tesztje után az egyik választható esszékérdés novellaelemzés volt, Bródy Sándor egyik művét kellett feldolgozni. A diákok összehasonlító verselemzést és érvelő fogalmazást is írhattak, minderre három óra állt rendelkezésükre. Egy kis pihenő után holnap reggel a matematika tantárggyal folytatódnak a vizsgák.
A szóbeli számadások emelt szinten június 5-től lesznek, míg középszinten június második felében folytatják a vizsgákat az érettségizők.