Vereség a rangadón: SBS Eger – Balmazújváros 18-21

Nem sikerült visszavágni a Balmazújvárosnak az őszi vereségért. A férfi kézilabda NB I/B rangadóján Egerben is a hajdúságiak győztek. Három fordulóval a bajnokság vége előtt visszavette a vezetést a Balmazújváros.

Csúcsrangadó, az év mérkőzése – így harangozták be a listavezető SBS Eger Eszterházy és a mögöttük egy ponttal lemaradó, második helyen álló Balmazújváros egri összecsapását. Ha csak a lelátót nyitják meg a mérkőzésre, akkor – bármilyen meglepő – a nézők fele a Balmazújvárosnak szurkolt volna, ugyanis nagyon sokan elkísérték a csapatot Egerbe. Viszont a rendezők megnyitották a két karzatot is, így enyhe egri fölény volt a nézőtéren. Ugyanez csak a mérkőzés első félidejében volt érezhető a pályán. Szinte végig vezetett az Eger, de az első harminc perc letelte után mégis egygólos újvárosi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.
A második félidő egyértelműen a vendégeké volt. Egyszer még átvette a vezetést az Eger, 15-14-nél, de többre már nem futotta a csapat erejéből. A végén a balmazújvárosi drukkerek szurkolásától volt hangos a csarnok. Három góllal, 21-18-ra nyert a Balmazújváros, így a Keleti-csoport mezőnyéből egyedüliként kétszer is legyőzték az egrieket.
A két csapat helyet is cserélt a táblázaton, most az újvárosiak vezetik a Keleti-csoport mezőnyét az egy ponttal lemaradó Eger előtt. Három forduló van hátra a bajnokságból. Még bármi megtörténhet, annál is inkább, mert mindkét együttes találkozik még a most harmadik Nyíregyházával. Legközelebb épp az Eger, vasárnap 18 órától, idegenben.