Rendhagyó utcatáblák

Információs táblát avattak dr. Nagy János emlékére a róla elnevezett utcában. Az egri kanonok után hamarosan más, a városért egykor sokat tévő, jelentős személyiségek kapnak emléktáblát a nevüket viselő utcákban, közterületeken.

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Dr. Nagy János életútját felidéző táblát szerdán Egerben. A közgyűlés által alapított 9 tagú Egri Országzászló- és Emlékhelybizottság döntött korábban arról, hogy Eger jeles személyeire rendhagyó információs táblák emlékeztessenek a róluk elnevezett utcákban.
Ezúttal az egykor Egerben kanonok és politikus dr. Nagy János életútjára emlékeztek. A Bizottság tagjai azt remélik, az utcabeliek és az arra járók is szívesen tájékozódnak majd a Faragó József, egri címfestő által készített tábláról.
Dr. Nagy János táblája a róla elnevezett utcában egy olyan épületre került, ami Eger egykori politikus kanonokja mellett egy neves orvos, Sziklay Árpád emlékét is őrzi.

dr. Nagy János után hamarosan Endresz György életútját is tábla összegzi majd Egerben. Az Atlanti-óceánt 1931-ben, leszállás nélkül átszelő pilóta emléktábláját májusban avatják fel.