Baleset-megelőzés – együtt a rendőrség és a börtön

Baleset-megelőzési előadást tartott a rendőrség a börtönben. Az előzetesben lévő férfiak az alkohol, a kábítószer hatásáról hallhattak, arról, hogy ezek hogyan befolyásolják a vezetést. Kisfilmeket is néztek, ezek segítségével szembesülhettek a közlekedési balesetek tragédiáival. Az előadáson elhangzott: ha csak eggyel kevesebb ember szenved balesetet, már megérte.

Erdődi Zoltán, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának őrnagya arról beszélt: jelentősen emelkedett a személyi sérüléssel, halállal végződő balesetek száma Heves megyében. A helyszín a börtön, a hallgatóság önként jelentkező, előzetesben lévő férfiakból áll. Tíz balesetből kilencben az ember a hibás – emelte ki az őrnagy. Lehet azért tenni, hogy elkerüljék a baleseteket, minél kevesebben sérüljenek meg.
Nőtt az ittasan elkövetett balesetek száma is. A baleset-megelőzési előadáson szóba került az alkohol és a kábítószer élettani hatása, a passzív biztonsági eszközök használata, az út- és látási viszonyoknak megfelelő vezetés. Fontosnak tartják a szakemberek, hogy mindenki megismerje saját maga, illetve az általa vezetett gépkocsi határait,és ennek megfelelően vezessen. Az előadást gondolatébresztőnek szánták, hiszen a most előzetesben lévő fogvatartottak előbb-utóbb visszakerülnek a társadalomba, közlekedni is fognak.
A börtön és a rendőrség nem egyedinek szánja ezt az előadást, folytatni szeretnék.