Győzött Nyitrai Zsolt, a Fidesz-KDNP alakíthat kormányt

Egyéniben Nyitrai Zsolt, a Fidesz KDNP országgyűlési képviselője nyerte az országgyűlési választást az egri választókerületben. Az új parlamentben 133 fideszes, 23 jobbikos, 5 LMP-s honatya ül majd, az ötpárti baloldali összefogás 38 mandátumot szerzett. Heves megye 1. számú választókerületében a részvételi arány 64 százalékos volt.

Reggel hatkor nyitottak a szavazóhelyiségek. Reggel 7-re az egri választókerületben már a választásra jogosultak csaknem két százaléka szavazott.
Az előzetes fogvatartottak több mint egyharmada élt állampolgári jogával a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. Nemcsak az előzetesben lévők szavazhattak, hanem azok is, akiket nem tiltottak el a közügyek gyakorlásától. A fogvatartottak átjelentkeztek, mozgóurnát vittek a börtönbe. Egerben egyébként magánszemélyekhez, idősek otthonába, a kórházba kértek még mozgóurnát.
A város 47 szavazóhelyiségéből 31 eleve akadálymentesített, hármat most, a választásra tettek akadálymentessé.
Az átjelentkezők a főiskolán szavaztak.
Az egri választókerületben 82 540 választásra jogosult közül a nap végére 52 868-an járultak az urnákhoz, ez 64%-os részvételi arányt jelent.
Megnyerték a választásokat országosan és Heves megye 1. számú választókerületében is – ezt éjfél körül jelentette be Nyitrai Zsolt, a Fidesz KDNP képviselője. Úgy véli: az elmúlt négy év munkájának köszönhető az eredmény, annak, hogy végig a magyar polgárok mellett álltak.
– Jó eredményt értünk el, országosan nyert a Fidesz, a megyében is és itt, Heves megye 1. számú választókerületében is – mondta dr. Nyitrai Zsolt, majd úgy folytatta:
– Kemény négy éven vagyunk túl. Munkahelyeket teremtettünk,megvédtük a nyugdíjakat, beindítottuk a rezsicsökkentést, támogattuk a vállalkozásokat és családbarát politikát folytattunk. Köszönöm mindenkinek, aki támogatta szavazatával, hogy képviselhessem Heves megye 1. számú választókerületét az országgyűlésben.
Nyitrai Zsolt a negyedik ciklusát kezdi a parlamentben. Azt mondja: abban mindenképpen számíthat rá Heves megye 1. sz. választókerületének minden polgára, hogy folyamatos párbeszédet folytat majd velük. Arról is beszélt: fokozni kell a fejlődést mind a 27 településen. Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: a polgárok szerint még sok a tennivaló, ezért szavaztak a folytatásra.