Romlottak a baleseti statisztikák

Idén eddig több közúti baleset történt megyénkben, mint a tavalyi év első három hónapjában. A romló baleseti statisztika mögött valószínűleg az enyhe időjárás áll, ugyanis a járművezetők a jó idő beköszöntével könnyelműbbé válnak. A rendőrség sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet: a balesetek 90%-át járművezetői hiba okozza.

A blokkoló fékezést mutatta be Erdődi Zoltán őrnagy, a Heves Megyei rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján. Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy sok baleset elkerülhető lenne, ha a sofőrök rendelkeznének a megfelelő vezetéstechnikai tudással, ami csak tapasztalat, tréning útján szerezhető meg. Idén, az első három hónapban több baleset történt Heves megyében, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A rendőrség gépjármű telephelyén sorakozó roncsok arra figyelmeztetnek, hogy a tragédiák nagy része elkerülhető lett volna. A közúti balesetek közel 90%-át ugyanis járművezetői hiba okozza.

A rendőrség arra kéri a szülőket, készítsék fel a gyerekeket a helyes közlekedésre. A járművezetők figyeljenek fokozottan a gyalogosokra és kerékpárosokra, de egyre több motoros is jár az utakon. A balesetek megelőzésének legfontosabb eszköze a közlekedési szabályok betartása.