Átadták az autisták otthonát

Átadták az Egri Autista Alapítvány Szent Anna Napközi Otthonát. A több mint hetven millió forint uniós forrásból újjáépített, korszerű otthonban többek között négy foglalkoztató szoba, teakonyha, terápiás szoba fogadja az autistákat.

Korábban 16, a felújított otthonban 24 autistát tudnak majd ellátni az az Egri Autista Alapítvány munkatársai. Az egykori katonai raktárépületet az EKVI újította fel, a beruházásra uniós pályázaton több mint 95 millió forintot nyertek, melyből 75 milliót fordítottak az intézmény felújítására. Az összeg fennmaradó részéből berendezésekre költöttek, mozgássérültek számára alkalmas mikrobuszt vásároltak.Az akadálymentesített, kétszintes épületben különböző foglalkoztató szobák találhatók.
Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az átadó ünnepségen úgy fogalmazott: az építkezés akkor készül el teljesen, ha az otthon lakói és dolgozói szellemi és lelki értékekkel töltik meg az intézményt.
Habis László polgármester az alapítvány működtetőinek és a beruházás segítőinek mondott köszönetet. Az új otthont dr. Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg.