ZF-Eger – BVSC-Zugló 12-8

A női vízilabda alapszakasz zárófordulója előtt már biztos volt, hogy a bajnoki címvédő egri lányok az első helyről várhatják a rájátszást. A BVSC elleni utolsó mérkőzésen több meghatározó játékos is hiányzott az Egernél, ennek ellenére hozta a kötelező győzelmet a csapat. Az április 9-én induló rájátszás elődöntőjében a negyedik Szentes lesz az egriek ellenfele a három nyert mérkőzésig tartó párharcban.

Clayton sérülés, Somhegyi betegség miatt hagyta ki az ötödik BVSC elleni mérkőzést. Az első negyedben kétszer is vezetést szerzett a fővárosi csapat Illés, illetve Gyöngyössy révén, de a hazaik még az első nyolc perc vége előtt fordítottak. Pengőék a nagyszünetre három gólos előnyre tettek szert. Fordulás után Czigány góljával már néggyel is vezetett a hazai csapat, viszont néhány perc alatt majdnem kiegyenlített a BVSC. 8-7-es egri vezetésnél Pócsi találatával mozdult el ismét a holtpontról az Eger. A 12-8-as egri sikert hozó végeredményt a három gólig jutó Vályi Fanni állította be.
A felsőház – és az Eger – szempontjából fontos mérkőzésen az Újpest egy góllal nyert Szentesen, így vereségükkel a Csongrád megyeiek végeztek a negyedik helyen. Az elődöntő párosítása ennek megfelelően ZF-Eger – Szentes és Újpest – Dunaújváros. A válogatott programja miatt később, április 9-én kezdődik a három nyert mérkőzésig tartó párharc. A szentesiek elleni első meccsen az Eger lesz a pályaválasztó.