Díjazott szálláshelyek

Díjakkal ismerte el a térség szálláshelyeinek, településeinek munkáját az öt éve alakult Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület. A legintenzívebben fejlődő település díját Demjén kapta.

Demjén, Egerszalók és Egerszólát öt éve fogott össze, hogy a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület létrehozásával hatékonyabban fejlődjön a térségben a turizmus. A legfontosabb cél a vendégéjszakák számának és az idegenforgalmi adóból származó bevételek növelése volt. 2011-ben egy több mint ötvenmilliós szervezetfejlesztési pályázatot nyert az egyesület, a fejlesztésnek köszönhetően még hatékonyabban nőtt a térségben a vendégforgalom.
Szádeczky Kornélia hozzátette: a települések vonzerejét a gyógyvíz, a borok és a falusi rendezvények adják.Az ötéves egyesület idén több díjat is kiosztott, elismerve a térségben működő szálláshelyek, települések munkáját. Díjazták többek között a legtöbb idegenforgalmi adó befizetőjét és a legintenzívebben fejlődő települést is. Utóbbi elismerést Demjén község kapta.
A következő évben új díjakat is kiosztanak, például a térség legnépszerűbb borászata, vagy a legjobb családbarát szálláshely díját is.