Férfi OB I: ZF-Eger – Szeged 7-9

A 23. forduló mérkőzései után ismét visszavette a vezetést a Szolnok. Ehhez nem kellett más, mint egyrészt a Szolnok győzelme a KSI ellen, másrészt az egriek veresége, hazai pályán a Szegedtől. Szerdán a JUG Dubrovnik jön BL-mérkőzésen, majd szombaton a Debrecen következik, ismét hazai pályán.

Hiányzók itt is, ott is. A vendég szegedieknél a vezetőedző Vincze Balázs a BVSC-től elszenvedett vereséget nem bírta feldolgozni a Szőnyi úton, ezért az ott kapott piros lap eltiltást is eredményezett, helyette így Varga Péter ült a kispadon. A másik oldalon Gór Nagy Miklós mellett végül is a keretbe beírt Hárai sem játszott vállsérülése miatt.
A forduló egri nyitómeccsén, pénteken végig vezettek a jól védekező Tisza-partiak. A hazaiak erejéből csak arra futotta, hogy többször is feljöjjenek döntetlenre, fordítani egyszer sem sikerült. 9-7-re győzött a szegedi együttes. A bajnoki címvédő egriek az OB I-ben négy éve 2010-ben kaptak ki utoljára.
Ezzel a vereséggel az is eldőlt, hogy valószínűleg ez a két csapat találkozik majd egymással az elődöntőben is. Már csak három forduló van hátra az alapszakaszból. Szombaton a jelenleg hatodik Debrecen érkezik Egerbe. Előtte viszont szerdán 18 órától BL-meccs a horvát JUG Dubrovnik ellenében, melynek a női OB I-es csapat BVSC elleni utolsó alapszakasz mérkőzése lesz a felvezetése 16 órától.