Női OB I.: ZF-Eger – Dunaújváros 10-8

Az alapszakasz utolsó, BVSC elleni mérkőzésétől függetlenül a ZF-Eger bajnoki címvédő csapata várhatja az élről a rájátszást a női vízilabda OB I-ben. Egy döntetlen és egy vereség után 10-8-ra nyertek az egri lányok a második Dunaújváros ellen.

ZF-Eger – Dunaújváros, az első fogadta a másodikat, vagyis hétközi rangadó a női vízilabda OB I-ben. Egri oldalon, tüszős mandulagyulladás után visszatért a kapuba Gangl Edina, az újvárosiaknál viszont a Szentes ellen megnyert meccsnek volt egy negatív oldala is: az edző, Mihók Attila piros lapot kapott, így most csak a lelátóról nézhette csapatát. Helyette Zsámbok Lili és Sós Ildikó irányította a főiskolásokat.
Egyből egymásnak estek a csapatok. Hol az egyik, hol a másik kapu előtt volt helyzet. Az első félidőben a kéksapkás vendégek céloztak pontosabban. Gurisatti és Miskolczi találataival már két góllal is vezettek. Innen viszont az Eger pillanatai következtek. Somhegyiék egymás után négy gólt lőttek Kasónak. Ezt követően mindig az Eger volt előnyben, a dunaújvárosiak csak szépíteni tudtak. 10-8-ra győzött a ZF-Eger, ezzel már biztos az alapszakasz-győzelem a BVSC elleni mérkőzéstől függetlenül.
Az egri védelmet irányító Gangl Edina a meccs fontos pillanatiban több ziccert is fogott. A hétvégi, Újpest elleni meccset betegség miatt hagyta ki.
Az utolsó alapszakasz mérkőzést két hét múlva, március 26-án, szerdán játssza a csapat, szintén hazai pályán. Előtte a válogatottaknak lesz még programja. A rájátszás április 5-én indul. A három nyert mérkőzésig tartó elődöntőben az alapszakasz 4. helyezett csapat lesz az egriek ellenfele.