Veszélyes vizeken

Túl sok ipari méreg kerül az Eger-patak vizébe – állítja Bodnár Pál. Az országgyűlési képviselőjelölt vizsgálatot kezdeményezett a Környezetvédelmi Felügyelőségnél. A szociáldemokraták szerint a Szent József-forrás gyógyhatású vizét is hatékonyabban kellene kihasználni, jelenleg ugyanis gazdasági pazarlás, hogy nagy része a patakba folyik – hangzott el a tájékoztatón.

Több probléma is felmerül az Eger-patak körül – vélik a szociáldemokraták. Bodnár Pál országgyűlési képviselőjelölt szerint óriási gazdasági pazarlás, hogy a Szent József-forrás gyógyvizének egy része a patakba folyik. Véleménye szerint azt szélesebb körben hasznosítani kellene. Ami Bodnár ennél is nagyobb probléma, hogy túl sok ipari méreg kerül a patak vizébe.
Bodnár Pál csütörtökön bejelentést is tett a Környezetvédelmi Felügyelőségnél. Elmondása szerint ígéretet kaptak a patak vizének vizsgálatára.

Az Eger Termál Kft. vezetősége közleményben reagált az elhangzottakra. E szerint az Eger-patakon található vízkibocsájtó helyek az illetékes környezetvédelmi hatóság engedélyével létesültek és rendelkeznek. A vezetőség azt írja: eddig a hatóság részéről a kibocsájtott víz minőségével kapcsolatban kifogás nem merült fel, kezelésével kapcsolatosan pedig nem tártak fel szabálytalanságot. A közlemény szerint a hatóság által előírt kötelezettségeit eddig is teljesítette az Eger Termál Kft. vezetősége, ahogyan a jövőben is fogja.