Egri szakember az Adóhatósági Vezetők élén

Egerben alakult meg a megyei jogú városok helyi adókkal foglalkozó szakembereinek testülete. A 23 irodavezető azon dolgozik majd együtt, hogy az önkormányzatoknak -a törvényi kereteken belül- minél hatékonyabban biztosítsák a helyi adóbevételeket.

Az egri önkormányzati adóiroda vezetőjét választották a Megyei Jogú Városok Szövetsége Adóhatósági Vezetők Kollégiumának élére. Korsós László irányítja mától az Egerben, 23, megyei jogú város adóiroda vezetőjéből megalakult szakmai testület munkáját. A szakemberek összefogásának célja, hogy minél hatékonyabban biztosítsák a helyi bevételeket, ezáltal a működés feltételeit az önkormányzatoknak.

Az adóirodák szakemberei mai találkozójukon áttekintették a tavalyi év helyi adóbevételeiről készült elemzést és előadásokat hallgattak, például az adóztatásban használt informatikai fejlesztésekről.

A jövőben javaslatokat fogalmaznak meg a kormány, minisztériumok és érdekképviseletek felé- emelte ki Habis László polgármester, aki a Megyei Jogú Városok Szövetsége Gazdasági Bizottsága elnökeként vett részt a szakmai testület alakuló ülésén.

A szakmai kollégium kiemelt feladata, hogy a helyi adók behajtását ügyfélközpontúvá és átláthatóvá tegyék. A szakemberek munkáját hamarosan az eddiginél korszerűbb informatikai program segíti, a fejlesztést a Magyar Államkincstár biztosítja az önkormányzatok számára.