Női OB I.: ZF-Eger – Angyalföldi SI DSE 30-3

A listavezető fogadta a sereghajtót, vagyis ZF-Eger – Angyalföldi Sportiskola találkozót rendeztek szombaton a női vízilabda OB I. 9. fordulójában. A papírformának megfelelően nagyarányú egri győzelem született. A csapat jövő hét szerdán a Szeged ellen játszik újabb bajnoki mérkőzést

Csak a gólkülönbség lehetett a kérdés, még akkor is, ha Somhegyi Noémi és Zajácz Hanna sérülés miatt kimaradt a csapatból. Ráski és Czigány viszont visszatért – a fővárosiak legnagyobb bánatára. Czigány és Ráski is bekezdett, 6-0-ás egri vezetés után jött az első vendégtalálat, Gazdag Erikának köszönhetően. A két csapat még úgy sem volt egy súlycsoportban, hogy Kelemen Attila és Rüll Csaba külön sorban szerepeltette a rutinosabb játékosokat és a fiatalokat. Összesen 30 gólt lőttek az egriek, ennyit idén még egy csapat sem lőtt ellenfelének. Az egri sorok külön versenyét a rutinos játékosok nyerték 21-9-re, de a fiatalok is szép találatokat szereztek. A center Parádi Klaudia négyszer volt eredményes, de Vályi Vanda, Jenes Janka és Urvári Lili is betalált. A leggólerősebb egri játékos Czigány Dóra és Francesca Clayton volt egyaránt 6-6 találttal. Gangl Edina többször is jól jött ki a kapuból, elsősorban akkor, amikor a dél-afrikai Rawstont kellett semlegesíteni. 30-3 lett a végeredmény.
Most a válogatott összetartás miatt később folytatódik a bajnokság. A lányok következő találkozója február 26-án, szerdán lesz, Szegeden.