Inkubátorra gyűjtenek a megyenapon

A gyöngyösi kórház alapítványának gyűjtenek az idei megyenapon. Március 21-én a Csík zenekar ad koncertet a gyöngyösi sportcsarnokban, a bevételből inkubátort vásárol majd a megye.

Új a helyszín, hiszen Gyöngyösön eddig még nem tartottak megyenapot – kezdte a sajtótájékoztatót Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke. 2011-ben váltotta föl a jótékony célú megyenap a megyebált, ez jobban kifejezi, hogy ebben a megyében összetartozunk, igyekszünk segíteni egy-egy családnak, ügynek – emelte ki Horváth László kormánymegbízott. 2011-ben 6,5 millió forint gyűlt össze az egri kórház javára, 2012-ben 3 millió magzati szívhangészlelőre, tavaly pedig 5,8 millió forinttal segítettek egy bajba jutott karácsondi családot. Idén új inkubátort szeretnének vásárolni a gyöngyösi kórháznak. Évente nyolcszázan szülnek itt, a három meglévő mellé elkél még egy inkubátor.
A Csík zenekar most szabadságon van, a túlfeszített tempó után pihennek – mondta a zenekar prímása, Szabó Attila. Készül az új lemezük, valószínűleg ezeket a számokat is játszani fogják a gyöngyösi jótékonysági koncerten.
Egy inkubátor – felszereltségtől függően – 3-5 millió forint. A jótékony célú megyenapra február 20-ától lehet jegyet venni.