Jó évet zárt a főiskola

Több mint egymilliárd forintot nyert a pedagógusképzés megújítására és társadalmiégazdasági fejlesztésekre az Eszterházy Károly Főiskola, jól indult az év az EKF-en – tájékoztatott Liptai Kálmán rektor. Az intézményben folytatódnak a fejlesztések, megerősítik a nyelvi képzést és új, osztatlan tanári szakok is indulhatnak.

Több mint 1 milliárdot nyert fejlesztésekre az Eszterházy Károly Főiskola januárban. Az összegből a pedagógusképzést újítja meg az intézmény és társadalmi-gazdasági fejlesztések valósulnak meg idén – tájékoztatott Liptai Kálmán rektor. Elhangzott még, hogy két új, osztatlan tanárszakot is jóváhagyott a Magyar Akkreditációs Bizottság, így tovább erősödhet a pedagógusképzés az EKF-en.
Tavaly az Alkalmazott tudományok főiskolája minősítést is megkapta a főiskola. Ezért új ösztöndíjakat indított az intézmény. A legtehetségesebb, tanulmányi versenyeken is jól szereplő hallgatókat támogatja a Minerva ösztöndíj az idei tanévben, az Alumni ösztöndíjat pedig egykori EKF-es hallgatók gyermekei kaphatják meg.
Fejlődik az idegen-nyelvi képzés és a külkapcsolati rendszer is a főiskolán – hangzott el. A tervek szerint az angol mellé más nyelvek is felzárkóznának a szakmai nyelv oktatásában és két új nyelvvizsga-rendszert is tesztel az intézmény. A már meglévő nemzetközi partnerségeket is megújítaná az itnézmény. Ezt a munkát három központi iroda is támogatja.
Március 15-én Egri Csillagot bontanak a főiskolán. A díszterembe várnak minden borbarátot.