Magyar-magyar kapcsolatok

Idén 15 programmal kapcsolódik az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközépiskola a Rákóczi Szövetség munkájához. Ezek közül kiemelkedik az a márciusi találkozó, amely a magyar-magyar kapcsolatokat erősíti az agrár szakképzés terén. A cél a határon belül és azon túl élő fiatalok kapcsolatainak erősítése oktatási, kulturális rendezvényeken keresztül.

A Rákóczi Szövetség 2014-ben 50 kiemelt jelentőségű programot szervez elsősorban a középiskolás korosztálynak. Ezek között történelmi vetélkedők, megemlékezések, diákcsere programok, nyári táborok szerepelnek. A Keriben Bajnóczi Gábor, a szövetség munkatársa hangsúlyozta ennek a munkának a fontosságát.
Dr. Vasas Joachim, az iskola igazgatója úgy fogalmazott, ha a a határon túli fiatalokat most meg tudják nyerni az ügynek, akkor felnőttként is visszatérnek majd Magyarországra, Egerbe.
A Keri és a Rákóczi Szövetség közötti megállapodásról szólva Rázsi Botond alpolgármester kijelentette, az önkormányzat továbbra is támogatni fogja anyagilag az együttműködést.
Az együttműködésben szintén résztvevő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nevében Ballagó Zoltán kiemelte, komoly figyelmet fordítanak a kapcsolattartásra, oktatási együttműködésre határon túli iskolákkal.